Mina recept!

 

Har fått lite önskemål om att lägga upp receptet här på svenska så tänkte jag gör det!

 Dessa recept är så som jag gjorde dem. Man kan ju ha grekisk yoghurt, turkisk yoghurt (light eller vanlig) istället för kvarg. Man kan ha vanlig mjölk, soja mjölk eller vilken annan mjölk som helst istället för mandel mjölk. Och fyllningen kan man ändra i det oändliga genom att byta ut frukten, ha choklad kross i, jordnötssmör, nutella ja allt händer på hur nyttig eller onyttig du vill ha den!

Så här gjorde jag hallon varianten:

. 1 dl havregryn
. 1 dl kvarg
. 1 dl mandel mjölk (jag hade den osötade = inga points för 1 dl)
. 1 tsk chia frön
. en skvätt vanilj extrakt
. sötningsmedel (här får man testa sig fram, jag hade nog lite för lite eftersom hallonen var sura) 2 tsk (ca)
. hallon (valfri mängd)

Jag hade frysta hallon så jag tinade lite och mosade dem och hade i lite sötningsmedel för att ha det som sylt (det skulle man ha i enligt det receptet jag följde).
Sedan blandade jag ihop kvarg, mjölk, vaniljextrakt, ”sylten” och sötningsmedlet (gör du i en burk så kan du ju bara skaka ihop det i burken annars gör du det i en bunke och häller över i en låda/burk). När det var ihop hällde jag i chiafröna och skaka om och sist havregrynen. Skaka igen. Sedan tar du i så mycket hallon du vill ha och skakar eller rör om. Sedan är det bara att stoppa in i kylskåpet över natten. Så smidigt! Tyvärr måste man nog prova sig fram med sockret/sötningsmedlet. Alla tycker ju om det där med sötma i olika styrkor.

Denna blev 6 pp

 

Choklad/banan varianten

. 1 dl havregryn
. 1 dl kvarg
. 1 dl mandel mjölk (jag hade den osötade = inga points för 1 dl)
. 1 tsk chia frön
. en skvätt vanilj extrakt
. 1 tsk kakao (ta mer om du vill ha starkare smak)
. sötningsmedel (här får man testa sig fram) jag hade i ca 3 tsk (ca)
. en halv banan.

Här skakade jag ihop kvarg, mjölk, vaniljextrakt, kakaon och sötningsmedlet (gör du i en burk så kan du ju bara skaka ihop det i burken annars gör du det i en bunke och häller över i en låda/burk). När det var ihop hällde jag i chiafröna och skaka om och sist havregrynen. Skaka igen. Sedan tar du i så mycket banan du vill ha och skakar eller rör om. Bananen skär du i så stora bitar som du själv vill, jag delade mina i skivor och sedan i 4 delar. Sedan är det bara att stoppa in i kylskåpet över natten. Så smidigt! Tyvärr måste man nog prova sig fram med sockret/sötningsmedlet. Alla tycker ju om det där med sötma i olika styrkor.

Denna blev 7 pp

 Detta är de två varianterna jag har testat än så länge. Tror att jag kommer testa en med jordgubbar och jordgubbssylt längre fram och har jag points till de även kanske ha i en ruta mörkchoklad hackad i små bitar. =)

Vet att det är många där ute som ska testa detta nu i veckan, skriv gärna här inne på bloggen vad just NI tycker om det och vad ni hade för smaker så kan vi alla kanske få lite nya tips och idéer, samt att det kan vara roligt för er läsare att se vad andra tycker om dessa recept, inte bara jag.

Lycka till!



Kommentarer
Magdalena

Körde banan och chokladversionen. Fast tog i havregrynet först så jag hoppas det kvittar vilken ordning man tar allt. Använde vanlig lättmjöl och honung som sötningsmedel...och väldigt mycket banan...=D

Svar: Ja ordningen spelar ingen roll! Bara att skaka ihop =) Hoppas du kommer gilla det!! <3
Jessi

2013-08-28 @ 17:54:55
Ellinore

Tusen tack för att du la ut det på svenska :-) vill också säga att jag såg dina bilder! Duktig du är :-)

Svar: Tack så himla mycket!! =)
Jessi

2013-08-29 @ 08:28:00
Ellinore

en liten fundering bara... såg att du skrev 6 pp på den översta. Hur mycket är en tsk chiafrö? för havregrynen är ju 4 pp o 1 dl lättkvarg 2 pp så blir ju bara 6 pp på endast kvarg o havre

Svar: Chiafröna räknar jag med 1 pp för i tsk, lite osäker på om det är för mycket men tänkte att det va bättre att ta lite mer än för lite! (eller så är det mer =/ hm, ska väga 1 tsk och dubbel kolla sen!)Jag använder den kvargen som är 0,1% (icas) och den är bara 1 pp men såg nu att går du upp till 0,3% så blir det som du sa 2 pp för 1 dl (100g)
Du får nog ha lite koll själv där på pointsen, hänger ju på vilket fett % du använder!
Trodde dock att den på 0,3% skulle vara som den med 0,1%. =/
Jessi

2013-08-29 @ 08:41:35


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

jessiii.blogg.se

Varför ska allt vara så himla svårt? Har gått från fetto till smal och nu tillbaka till fet. Detta kommer vara ett ställe där jag kan ventilera ut allt jag tänker om min vikt och om livet. Det kommer handla om min eviga kamp mot dessa jävla kilon som jag lägger på mig så lätt. Att vilja så himla mycket räcker inte riktigt till. Men jag har hoppet kvar och jag hoppas det ska ta mig till mål, igen.... Kommer använda mig av viktväktarna och 5:2 metoden.

RSS 2.0