Kurr sa magen.

Helvetes jävlar vad hungrig jag är idag! Betydligt hungrigare än jag brukar vara. Har som tur var ca 200 gr kvarg kvar att äta men ska försöka vänta så länge som möjligt, kan nog ha kcal kvar till lite kräm också =) Gjorde lite wokade grönsaker förut med lite sweet chilisås på, det var riktigt gött!

 

 
 

Får hitta nått annat att äta en kvarg för nu börjar jag tröttna på det med, kanske får gå tillbaka till nyponsoppan lite, ska köpa lite mer sallad också. Vad skulle man mer kunna äta, får nästa ta mig en runda på maxi och kolla innehållsförteckningen på olika saker! Kanske man hittar nått kul! =)

 

Imorgon är det åter dags för att väga sig. Konstigt, jag har varje veckan känslan av att det inte gått så bra. Blev lite mer att äta både fre, lör och söndag. Tror det kommer bli samma denna helgen. Imorgon skulle jag slutat 21.00 men vi ändrade turen så jobbar 8-14 istället, det blir min sista dag på VFU:n, efter det blir det jobba för lön som gäller =D Ska bli så skönt att få jobba extra lite och få extra pengar! Jag var lite dum igår när jag var där för att skriva på papper, jag glömde fråga hur mycket jag skulle få i lön =/ får maila dem sen, fick ju 113.50 i Kungälv, kanske är det samma i Nödinge?

I alla fall, imorgon blir jag och Kevin hemma själva på kvällen och då jädrar ska jag ha filmkväll och då blir det lite Ben n Jerrys glass! Japp så får det faktiskt bli! Mums! Har en smak i frysen som jag inte testat innan, ska bli intressant att se om den är lika god som cookie dough! Hoppas! =)

 

Sen på lördag blir det ju halloween mys med familjen, då blir det blod och snor pannkakor till lunch och sedan hittade jag lite halloween mat på Lidl som vi ska ha till middag. Och till efterrätt blir det en halloween tårta! Också köpt på Lidl. Kommer bilder på dem i helgen, riktigt coola! =) Och om inte detta vore nog så blir det säkert en hel del godis….ja vi får väll se hur jag mår på natten sen! Hahaha.

 

Nä nu måste jag ta nått att äta innan magen kurrar sönder, förstår inte varför jag är så hungrig idag…skumt!

 

Kurr och hej!

Jag vann! =)

God morgon!

 

Igår var det en fastande dag och jag jobbade på kvällen, tog med mig Thelly till jobbet. Det vart mycket populärt =) Hon var lika duktig som vanligt och gick runt där och hälsade på alla. Idag ska jag till Vickadam (tror jag det heter) och skriva på papper för att få börja jobba extra där jag praktiserar. Så himla kul att det vill ha mig där! Hoppas på att få lite helger och några kvällar.

 

Sen ska jag med Kevin ner till staden, vi ska gå på bio. Han fick ju en bio biljett när han fyllde år så det var nog dags att gå nu! Ska bli mysigt. Blev en 3D version av Flygplan.

 

Men innan vi går på bio ska jag in på Blingetc­_ och hämta ut min vinst! Jag vann ett armband igår hos dem! Ska in och välja vilken färg jag vill ha. Riktigt kul! Trodde inte att det gick att vinna saker på instagram och facebook!

 

 

Nu blir det till att fixa i ordning sig och springa ut på en promenad innan mötet och sedan blir det bara hem och hämta Kevin och rusa ner till tåget! Hej med er!

Helgen är över! =)

Tänkte presentera en ny kärlek jag har, det är chia/PB2/bananpannkakor! Dessa är bara 4 pp! Och man blir bra mätt av dem =) Idag hade jag en extra portion PB2 på, massa mums! Förra gången jag gjorde dem så hade jag walden farms pancakesyrup, båda var lika goda. Jag ska testa att ha blåbär i smeten nästa gång jag gör dem, tror det kan bli super gott faktiskt och lite mer saftiga. Återkommer senare med hur det var =)

Receptet:

1 mosad banan = 0 pp
1 ägg = 2 pp
5g chia frön = 1 pp
12 g PB2 = 1 pp

Totalt = 4 pp

 

 
 
Idag har varit en lugn dag, så skönt när helgen är över så man kan få jobba igen! På onsdag ska jag iväg och skriva på papper för att få börja på Backavik, ska bli riktigt kul och jag hoppas jag får komma igång och jobba där snart så man kan tjäna lite extra pengar.

Imorgon jobbar jag kvällen så börjar inte förrän kl 16 vilket betyder SOVMORGON!! Barnen har ju höstlov så behöver inte ställa någon klocka över huvudtaget! Tjohoo! Imorgon ska Thelly få följa med till jobbet också! Ska bli roligt att se hur både hon och de som bor där kommer reagera, jag vet att det älskar hundar efter som det är en annan som brukar ha med sig sin hund dit också.  Men hur hon kommer reagera med så mycket folk det får vi se, hon älskar ju folk så det bör inte vara något problem =) Ska bli riktigt kul iaf, funkar det bra får hon följa med mig resten av veckan också!

 

Puss och hej

Uppblåst söndag.

Får nog konstatera nu att godis inte är gott! Jag åt lite gran igår och nje, det är inget för mig längre, i alla fall inte lösgodis! Chips och skruvar och sånt funkar fortfarande, det gillar jag men inte godis. Man mår ju bara illa av det, och sen blir man bara uppblåst i magen, som en jävla ballong. Blä! Får bara hoppas jag lärt mig min läxa nu….men med tanke på att jag kanske inte är den smartaste människan i världen lär jag väll sitta här om någon helg igen och gnälla över skiten.

 

Det är många som har frågat mig om PB2 pulvret jag köpte, jag måste verkligen prisa det för det är så himla gott! Jag tog PB2 chokladen på min smörgås idag och den var nästan ännu mer lik riktigt jordnötssmör, kanske för att den var lite lite sötare i smaken än den vanliga.  Så här ser det ut iaf

 

 
 

Det står blanda två tsk pulver med en tsk vatten, första gången gjorde jag så och det blev kanske inte jätte bra och det blev ganska lite. Jag läste på baksidan och de står att två tsk ska vara 12 gram men det blev det absolut inte så nu mera mäter jag upp 12 gram pulver för att det ska bli en exakt portion. Och då får jag blanda det med en och en halv till två tsk vatten och konsistensen blir super bra! Massa mums! Så mitt råd är väg upp 12 gram pulver istället för att ta en tsk.

 

Dagens frukost:

 

 

 

Sitter och tittar lite på Once up on a time, den är faktiskt riktigt bra. Vist önskar man att ens liv kunde vara en farytail….får känna så där sann lycka, magpirrande kärlek och massa romantik. Suck. Har en sådan där tung helg….

 

Jag har ju bara 3,5 kg kvar till ett stort del mål. Har bestämt att jag fan ska köpa en iphone 5s när jag nått mitt del mål. En guld färgad ska jag köpa. Vill ha nått att se fram emot nu. Dags att köpa sig lite lycka!

 

Ha en skön söndag, hoppas ni alla kom ihåg att ställa tillbaka klockan. Pöss

Lördags mums!

Frukost i min ensamhet som vanligt. Idag var jag ju bara tvungen att testa min PB2 på smörgås! Det var så gott! Inte riktigt lika sött som det vanliga jordnötssmöret men det gör mig ingenting! Det var verkligen ett super bra köp! Det är verkligen sjukt att det finns så här bra alternativ för oss vikt väktare! Jag är vikt väktare och äter jordnötssmör och ”choklad” mackor till frukost vist låter det sjukt?! Hahaha! Men åh så sant och bra och GOTT!

 

 
 

Jag betalade endast 130 kr för 4 burkar PB2 inklusive frakten!! Jag hade en rabatt kod som gav mig 5 till 10 dollars rabatt och jag fick en jag kan ge till er om ni också vill testa att beställa! Gå in på www.iHerb.com och rabatten är BGP005 och vipps så har ni också fått rabatt! Det har allt möjligt där, smink, mat, teer och kaffe mm så man kan nog hitta massa kul, de hade olika barer också, sådana som man byter ut måltiderna med, finns nog en del som inte finns i Sverige skulle jag tro!

 

 

Den enda nackdelen med att beställa från USA är att det tar så lång tid att få det, ca tre veckor tog det för mig, men det var väl värt väntan! Sen ska man tänka på att det inte överstiger 300 kr för då kan man få betala skatt på sakerna, eller om det var tull….men under 300 kr så är det inga problem! Jag kommer helt klart beställa där ifrån flera gånger! Jag ska nog testa att beställa några questbars någon gång, det pratas mycket om dem just nu.

 

 
 
Cookie dough ska tydligen vara underbar! Och det är ju alltid roligt att testa nya saker! =) Har ni där ute några bra tips till mig på nyttiga, roliga ätbara saker med få pp i? Eller få kcal i?
 

Sen tänkte jag även fråga om det är några som är intresserade av att få ett nytt vikt väktare recept i veckan? Jag tänkte nämligen börja testa nya recept i alla mina vv kokböcker jag har.

 

Nu hoppas jag bara på att det ska sluta regna så jag kan ta mig en promenad idag, känner att det skulle behövas! Hoppas! Men det ser lite mörkt ut. Skulle vilja ha ett gå/löp band här hemma. När jag blir rik ska jag köpa mig ett =) Pöss på er och ha en mysig helg!

PB2 lycka!!!

Idag kom dom!! Som jag har väntat! Mina PB2, jordnötspulver med 85% mindre fett än det är i vanligt jordnötssmör. Man tar två tsk och blandar med 1 tsk vatten och rör ihop och vips har man jordnötssmör med 85% minde fett i! Är tydligen skit gott att ha i smoothie eller att ha till banan plättarna! Jag testade mitt så fort jag fick hem den så idag doppade jag en banan i jordnötssmöret och det var underbart gott! Smakar verkligen som jordnötssmör =)

 

 

 

 

 

Måste ju berätta hur det gick med vågen i morse också och det gick kalas denna veckan också! Minus 0,5 kg blev det! Nöjd som vanligt! Tjohoo! Sakta men säkert och många bäckar små heter det ju. Jag vill vara i mål till maj nästa år.

 

Fick ett till jobb erbjudande idag igen! Så nu har jag två jobb inom vården, gött! Jag ska in nästa vecka för att få info om jobb där jag praktiserar nu och veckan efter det ska jag ju på intro på det andra stället jag också fått jobb på. Men som jag känner just nu vill jag nog vara kvar på Backavik. Men jag ska iaf gå på intron, vem vet, det kanske är jätte bra på det andra stället också. Aldrig fel med jobb alternativ.

Men nu tar jag helg och då blir det inget jobb och jag tror jag skiter i att plugga också. Slapp och tv mys får det bli! Ha en skön kväll!

 

 

Jobb här och jobb där, tar aldrig slut.

Säg den fastan som vara för evigt! Hahaha. =P Imorgon är det fredag och dags för fredags mys! Jag trodde jag jobbade kväll imorgon så var helt inställd på att det fick bli rester och en tidig säng men jag slutade ju kl 14! Gött! Fredag betyder pizza kväll som vanligt. Frågan är bara om det ska bli pizza på Liba bröd eller om det ska bli på ett Sarah lee pizza kit. Hm. Skinka, banan och curry är ett måste iaf! Och kebabsås! Den får man inte glömma.

Fredag betyder också vägdag, ska bli intressant att se hur det gått, man är konstigt nog alltid lika nervös. Någon gång ska ju bli den första då man går upp eller står still. Och som ni vet var förra helgen, vad ska man säga? Jag åt så jag mådde illa! Ska bli intressant att se vad vågen säger.

 

Idag har jag varit ledig från jobbet, fast inte ledig, ledig utan jag har suttit med tentan hela dagen. Tror jag är nästan klar nu, men ärligt så vete fan om jag har gjort rätt….finns nog risk för att detta blir första gången jag får komplettera med nått. Det är verkligen irriterande när det inte ger tillräkligt med info för att man ska kunna fatta uppgiften korrekt. Eller så är det bara jag som är lite extra korkad just nu, så kan det faktiskt vara!

 

Varje kurs går så fort, bara två veckor kvar på denna sedan går vi in i nästa och efter det är första året gjort! Helt sjukt vad tiden går fort!

 

Har trivts bra på min VFU, det enda jobbiga är att Kevin tycker det är jobbigt. Det blir ju alltid så när något utöver det vanliga händer, eller när rutinerna ruckas på. Han är ett så typiskt ADHD barn, som tagen ut alla textböcker om det. Jag hoppas det blir enklare med tiden. Nu är det iaf bara en vecka kvar och nästa vecka är de ju lediga från skolan och jag jobbar nästan bara halvdagar så det blir bra. Sen kommer nog storasyster med pojkvän vara hemma mycket också så det är ju skönt det med.

 

 

En suddig bild men så här ser jag ut på praktiken, rätt gött att man får låna kläder faktiskt!

 

Jag sitter och funderar på om jag vill ta en promenad eller om jag vill fortsätta och vara lat. Lutar mer åt lat just nu…fast jag skulle vilja vara olat, men det här jävla skit vädret hjälper ju inte till i motovationen. Blää! Nä jag stannar nog kvar i min onepice och slappar lite innan det är dags att göra middag igen till alla, ja alla utom mig då för jag fastar ju. Börjar ärligt talat tröttna lite på soppor så ska nog ändra och ta lite sallad istället. Så får det bli från och med nästa vecka.  På tal om mat, vad mycket idéer man får när man sitter och tittar instagram.  Det dumma är att jag glömmer av de mesta. Jag måste börja föra en matförslagsbok eller förslagsbok. Är ju så kul att testa nya saker. Man hamnar lätt i sina vanliga spår och kör samma hela tiden.  Så det ska jag verkligen försöka bli bättre på! Skulle vara kul att köpa mig en ny kokbok men jag har ju så många vikt väktare böcker så får väll gå igenom dem istället. Så får det bli!

 

Ha en bra kväll alla <3

Svåra beslut och biomys.

Sicket kul väder vi har framför oss…om jag känner mig själv rätt så kommer jag inte vara ute och gå så mycket denna veckan, lat?! Japp! Jätte faktiskt =P

 

 

 

Fick fatta ett svårt beslut idag, det är inte varje dag man får fatta beslut om sådana saker. Jag var tvungen att säga hej då till mina favorit jeans, det har blivit förstora och pösiga! =D Hahaha! Gött att krympa ur kläderna men tråkigt när man hittat några man verkligen gillar. Jag testade i och för sig ett par gamla favoriter och det satt nästan klockrent, ska vänta någon vecka till innan jag börjar använda dem så kommer det sitta perfekt! =) Gött!

 

 
 

Idag var jag ledig från jobbet för det var dags att åka in till skolan, hade planerat en lunch med några klasskamrater men det hade blivit en miss i kommunikationen med dottern så hon hade glömt lägga ur mitt tågkort så fick hoppa över lunchen och åka och hämta den på hennes skola istället. Och om inte det hade räckt så var nästa tåg till skolan försenat så kom försent till redovisningen, som tur va var jag inte ensam utan det var fyra till i samma grupp som åkte med samma tåg.

 

Fick där emot en trevlig överraskning när jag kom dit, vi fick tillbaka ett tidigare arbete och den hade blivit godkänd med bravur och inte en enda komentar om att något hade behövts ändras på utan det var utmärkt =) Riktigt roligt!!

 

Vi drog över en halvtimma på vår redovisning så fick ta ett lite senare tåg hem än vad som var planerat. Så dottern mötte upp mig på tåget så åkte vi in till Göteborg för mysig mamma/dotter tid <3 Vi köpte bio biljetter till Skumtimmen och innan den började var vi på Mc Donalds och åt lite. Så dagen var bra matmässigt men kvällen var inte vv vänlig men otroligt mysig! Vi ska försöka ha lite mer av myskvällar bara hon och jag har vi bestämt!

 

 

 

Imorgon är det dags igen för jobb, ska spendera min första dag med sskn, ska bli riktigt intressant!

 

Nu blir det strax sängen! Imorgon är det dags för en fastande dag, ska bli riktigt gött faktiskt! Sussa gott!

En underbar lördagskväll och en mage stor som en ballong!

Jag måste ju vara en av de blåstaste människorna på denna jord. Jag bakade ju kakor med Kevin i fredags. Och givetvis åt man några då. Sen igår när jag kom hem från jobbet fikade vi, med kakor OCH Ben n Jerrys glass, och det blev ju inte en kaka till. Och redan då hade jag ont i magen, fick ta en samarin. Sedan på kvällen var det dags för middag med goa vänner, då blev det först en chilligryta med gott bröd, ris och natchos till. Massa mums och självklart är jag så blåst så jag tar två portioner fast jag redan var mätt efter första! Och som om detta inte var nog så hade jag ju gjort en cheesecake till efterrätt med grädde eller crème fraiche/grädde och det var man ju bara tvungen att ta en bit av, kände att de sista tuggorna var lite svårt att få i sig men va fan det var ju så gott så bara att trycka. Och efter den middagen vara det dags för ännu en samarin! Böööörp!

 

Vaknade på natten sedan med en illamående utan dess like! JÄVLAR vad jag mådde dåligt! Hur blåst kan en människa vara?!?! Jag har ju inte ätit så mycket fett på nästan tre månader och sedan mosar jag i mig allt under loppet av sex timmar, nä det där gör jag nog fan aldrig om! Så det som skulle bli en lång natts mycket behövande sömn blev det inte, och nu jobbar jag 13-21 och imorgon 07-16 och sen på tisdag är det dags för en tur till skolan och då ska vi ha med oss en uppgift som jag ännu inte har hunnit med, och inte lär jag orka med den heller…. Jaja, skit sak samma, är för trött för att bry mig. Jag hoppas bara jag får sova i natt. Kanske livet känns lite lättare.

 

Och inte hinner jag med att få till denna veckans mil heller =( Jag har gått två promenader på jobbet men ingen av dem har jag kunnat regga, så det räknas inte. Fan…

 

 

Lite mer ner och blåsta människor!

Ja men då så! Det gick ju bra denna veckan med! -0,9 kg visade vågen idag, detta trotts ”fel tid på månaden” NÖJD!

 

 
 

Helgen kommer dock bli en helg fylld av mat. Ikväll blir det ryggbiff med lite göttigt till och jag ska passa på att mysa lite med Kevin idag så det blir väll en lunch med honom sen kanske vi ska baka lite och imorgon kommer vi ha lite goa vänner hemma så då ska vi också mumsa på massa gott och om inte detta vore nog så kommer det vara en fest på VFU:n på söndag och då blev det också lite god mat tydligen. Får se hur jag gör om jag kommer vara med eller om jag håller mig uppe på avdelningen med de som inte ville vara med.

 

Ska ta mig en promenad med Thelly strax innan jag hämtar Kevin och sedan tänkte jag försöka få med Kevin på en runda i fontin innan vi åker hem. Efter det är jag nog i mål igen med veckans gå plan, då ska jag nog ha kommit över 1 mil. Det har jag nog redan gjort med tanke på promenaden igår med en av boendena men då missade jag ju som sagt var att starta runkeepern så då kan jag inte räkna med den! (sånna är mina regler =P Hahaha)

 

 

 

Det var lite om 5:2 metoden i tv idag, det är bra konstigt att de som gnäller över alla dessa olika bantningsmetoder oftast är smala! Det fattar ju verkligen ingenting, de tycker oftast att det är ju BARA och så gör man BARA så och si och så vidare. Men det är inte BARA! Jävla idioter! Att människor kan vara så jävla dumma i huvudet! Det är väll knappast så att de flesta av oss som är större har valt detta. Man kan väll inte rå för vilka genetiska föresättningar man har i livet, eller hur kroppen bestämmer sig för att fungera och förbränna. Vi är ju alla olika på alla sätt och vissa kan äta vad fan som helst och hur mycket som helst och inte gå upp ett gram och andra kan inte ens titta på choklad utan att gå upp ett kilo. Och vissa bantningsmetoder funkar för vissa medans det inte alls funkar på andra. Det är väll skit bra att det finns så många olika alternativ så man kanske kan hitta nått som funkar för en själv! Jag älskar 5:2, det har hjälpt mig med sötsuget och jag tycker verkligen om de dagarna jag fastar och kan faktiskt se fram emot dem! Speciellt om jag har haft en helg där man kanske ätit lite för mycket och magen är svullen och man känner sig tung, efter en 5:2 dag mår jag bra igen och känner att jag är på banan. De där dagarna ger mig massor med motivation. Och vikt väktarna har jag ju kört så mycket innan så de kan jag, men som jag sagt innan jag för inget protokoll på mina poäng utan jag har mest koll på potatis, ris och pastan och bröd. De andra väger jag inte men jag försöker hålla mig till lättare alternativ. Och vet jag att det kommer nått fetare på kvällen så tar jag nått lättare på dagen, försöker jämna ut det och få en balans. Nä dra åt helvete alla ni smala kändis vetare som är så ”mycket bättre än alla andra” och har all tid i världen till att träna och har massa pengar att köpa all nyttig och fräsch mat som ni vill. Har ni inget vettigt att säga håll bara käft!

 

Så det var det jag ville säga! Pöss och hej och ha en trevlig helg!

Trött i kolan

Dagen D imorgon då. Tror inte det är många gram ner denna veckan men jag har ju i alla fall rört mig lite mer och jag har ju som sagt var jobbat i veckan så där rör man ju på sig mer också. Var ute på promenad med en av boendena idag men glömde så klart sätta på min runkeeper så jag har inte reggat den aktiviteten, så typiskt nu när man mäter allt men ja ja det blir till att gå en extra promenad nu när jag ska lämna lilleman på scouterna. De ska bowla idag så han är så glad!

 

Jag är så himla trött kan jag säga er, jobbar långa dagar och sena kvällar och tidiga morgnar. Det är en omväxling från att ha pluggat i tre år (komvux innan högskolan). Jag har ju inte jobbat sedan jag sluta på el-giganten. Men jag trivs riktigt bra där, ska se om jag kan få extra jobb. Ska ringa dill flexpolen nästa vecka tänkte jag.

 

Idag är det fasta igen som gäller. Går bra som vanligt. Det förvånar mig fortfarande att jag inte blir hungrig eller sugen på massa mat de dagarna. Jag har ju serverat massa mat både idag och i tisdags på jobbet och det rör mig inte ryggen alls! Det enda kan väll vara i tisdags då det fick nybakat bröd till sin soppa då kunde jag lätt ha ätit upp allt och lite till om jag hade fått chansen. Hahahaha! Nybakat bröd är verkligen bland det godaste som finns!

 

Nu ska jag slappa ett par minuter till innan det är dags att gå, det blir verkligen en tidig kväll idag kan jag lova! Imorgon är jag faktiskt ledig! Enda dagen denna veckan som jag inte behöver jobba, ska bli så skönt! Ha en skönt kväll

Vfu dags.

Sitter och tittar på tv och hamnade på femman, det är The Bachelor. Alltså ärligt, hur jävla dum är karl jävel OCH brudarna för den delen?! Vist han må vara guda snygg och ha massor med pengar men va fan?! Är det okej att HAN ska få hångla runt och vara med massa tjejer medans de bara ska sitta snällt och vänta på att HAN har lekt färdigt och bestämt sig? Det är så jävla sjukt!!!! Jag blir så förbannad! Det är ju som om han är otrogen dygnet runt i flera veckor!!! (vet inte hur länge de håller på med den här inspelningen men….det lär ju vara ett tag) Nä fy fan! *ARG*

 

Tillbaka till maten då, jag har fan varit hungrig i flera dagar, vete fan vad det är som har hänt?! Jag brukar inte vara så hungrig på kvällarna efter att jag ätit middag men det har jag varit nu det sista. Får hoppas det går över fort. Idag är det dags för fasta igen. Känns skönt att ha de här dagarna, konstigt nog.

 

Jag har ju börjat med min VFU nu, ska vara på ett äldreboende i tre veckor. Första dagen, jobbade bara fyra timmar men ändå, den gick bra. Det kändes bra igår och jag hoppas att det fortsätter att kännas bra. I så fall kommer jag nog söka lite extra jobb där. Jag har ju redan fått ett i Kungälv men om jag kan få ett som är närmare skulle man ju vara jätte glad! Det är verkligen super fräscht där, nybyggt.

 

Kommer vara två ganska intensiva veckor med jobb men sedan blir sista veckan lugnare, funkar bra för mig för då har jag möjlighet att fixa min tenta den veckan så behöver jag inte tänka på den något mer sen.

 

Kom på att jag har glömt att berätta att jag gjorde det jag sa att jag skulle göra från och med förra veckan! Jag gick en mil! =)

 

 

Många bäckar små som det heter. Nu ska jag ta med mig Thelly ut på en promenad. Sen ska jag nog sätta mig lite med skolarbetet. Hoppas ni får en bra dag.

 

The big appel sug!

Vilken tråkig söndag detta är. Måste åka och handla, får väll ta och göra det så försvinner i alla fall en timma. Blev en riktigt tråkig frukost förut för vi hade inget bra pålägg, rostade mackor med lätta. Jo det kan ju faktiskt vara gott men i mitt fall så var det brända rostade mackor med lätt och då förstår ni att de lilla roliga försvann. Lunchen blev desto bättre, pannkakor med socker fri sirap och några med lätt jordgubbssylt. Mums!

 

 
 

Och det blev bara 7 pp. Klockrent! Behöver spara lite points för kvällens middag. Det blir lasagne, så himla gott men med det jag har i blir det lite mer points än normalt. Men med tanke på de få pointsen jag fått i mig i dag så ska det inte vara några problem med att njuta av middagen ikväll.

 

Jag var ju hos P igår och hade en mysig tjejkväll med film och snack. Det var riktigt mysigt! Hon och hennes familj håller på att planera en resa och jag är inte lite avundsjuk!! Jag vill så himla gärna åka tillbaka till New York! Det är ett riktigt dröm ställe!

 

 
 
 
 
 

Har varit där två gånger nu och jag vill, jag vill, JAG VILL tillbaka!!!!! NU!! Helst men det är ju inte möjligt =(

Den som väntar på nått gott antar jag….Men som jag sa till P igår så vill jag dit igen på sommaren eller under senvåren för jag har varit där i februari och i november och då har det varit lite kallare och central park har varit lite öde och fram för allt inte grönt. Nästa gång vill jag helt klart gå runt där med en kall frappe och bara njuta av allt fint. Kanske ta en häst och vagn tur. Åh vad jag vill dit nu!! Önskar mig en stor vinst på lotto men det verkar inte vilja hända =( Får fortsätta leva på hoppet antar jag.

 

Jag är bara så sugen på att hitta på nått, ha nått att se fram emot ni vet. Göra dagarna lite enklare. Ska ju i och för sig bli roligt att komma igång och jobba lite.

 

Har för övrigt hittat ett par nya foto appar som ni kanske märker, massa bling och skit =) Hahaha! Ni får hålla ut ett tag till, nyhetens behag ni vet. Jag kommer säkert tröttna tillslut på det också.

 

Nä vad säger ni, ska man ta tag i livet lite och åka och handla? Ha en skön söndag. Pöss

Har haft ett sånt sug på att börja spela wow igen, men det är väll mest för att få nått att göra igen….fast det finns ingen tid över till det så det kommer inte hända. Men vist är det konstigt att man kan få sådana sug ibland, saknar mina små!

Lördags promenad

Ja men trevlig helg på er då!

 

Startade dagen med frukosten i soffan själv som vanligt, det brukar alltid vara jag som går upp först nämligen och jag orkar inte vänta på att de andra ska vakna så här sitter vi alla själva till frukost.

 

Lunchen spenderades på en klippa vis en sjö som heter (tror jag) mettjärn. Jag och gubben tog en promenad dit med Thelly.

 

 

 

Jag är ju ingen skogsmulle så jag vill gärna ha klara vägar/sigar där jag går och inte massa klippor och rötter som sätter krokfot för en. Men det var väldigt mysigt där och vägen hem var bättre än vägen dit så kan tänka mig att gå dit igen fast att man går omvänt.

 

 
 

Har varit ett super fint väder idag, en mysig höstdag =)

Idag skulle vi haft lasagne till middag men fick ett litet infall av sug på thai mat så det får det bli ikväll istället, lite lyx så här på en lördagskväll. Senare ikväll blir den en tur till P, för lite snack och filmmys.

 

Nu ska jag hjälpa K med sin dator. Hej med er

 

Tjohooo!!!

Tjohoo och TJOHOOO!! Gissa vem som gått ner i vikt denna veckan också?! =) Jo JAG!!! Idag visade vågen -0,8kg! Förlåt mig nu men hur jävla grym är jag eller?! =P Hahahaha! Skoja bara! Men är riktigt jävla glad! Trodde inte jag skulle gå ner nått efter denna fuskar veckan men det gjorde jag vist =) Man måste bara älska 5:2!!

 

Idag skrapade jag ur det sista ur min Philadelphia choklad burk. Jag måste verkligen äta upp de andra pålägget i kylskåpet  nu, om det inte redan är för gammal….

 

 
 

Men detta är ju för jävla gott alltså! På tal om gott, jag väntar fortfarande på mina PB2 burkar, jag hoppas det dyker upp i nästa vecka, då har det gått över två veckor och det skulle ju ta ca 14 dagar. HOPPAS!

Jag tänkte visa er lite saker som jag stoppar i mig under mina fastande dagar. Det finns faktiskt en hel del gott att äta där ute till få kcal! =)

 

  

 
Många soppor är riktigt bra att ta till, denna är endast 70 kcal för 2,5 dl. Jag brukar ta halva till lunch och andra halvan till middag. Delar man upp det så blir det ca 110 kcal per portion, alltså 220 kcal för hela soppan. Och kollar man points messigt så är 2,5 dl 2pp om jag fattade det rätt och halva har jag inte möjlighet att räkna ut just nu men ni får säga till sen om ni vill ha de pointsen också.
 
  
 

Dessa är ju super bra både när man fastar och när man kör vv. 1 skiva är 20 kcal. Och 3 skivor blir 1 pp! Bra va?! Jag hade på Cream bonjour gräslök och de var jätte gott, tror faktiskt dessa skulle passa som ”chips” att doppa i dipp. Tror jag får testa i helgen faktiskt!!! Blir ju iaf lite mindre pp än vanliga chips.

 

  

 

Dessa är också bra att ta till om man vill sitta och tugga på nått.

 

  

 

Dessa två är ju också bra att ha hemma. Gjorde en efterrätt på dessa här om dagen ( på min faste dag, blev endast 90 kcal)

 

Den var jätte god faktiskt!

 

Ja nu vet ni ju lite av det jag äter under mina fastande dagar och under mina vv dagar. Har ni några tipps till mig som ni använder er av?

 

Nä nu ska jag väll ta och fixa i ordning mig, ska äta lunch med dottern innan hon ska till skolan. Hoppas ni alla får en bra dag!

Nojor och rödbetor.

Nu har jag bestämt att det blir fasta i dagarna två! Bara för att gottgöra kroppen lite för all skit jag ätit i veckan. Tycker det funkar bra som vanligt, än så länge har jag bara fått i mig 95 kcal. En kopp kaffe med mjölk till frukost och 100g kvar till lunch. Blir nog mer kvarg sen i kväll. Har ju inte handlat för veckan än så har inga soppor hemma, får se om jag får med mig gubben ikväll och handla. Så tråkigt att åka själv.

 

Jag fick en super bra ide av en kompis i veckan, eller om det var i söndags. Iaf, jag är så dålig med motionen, sköter maten som sagt var enkelt men efter ryggproblemen har jag svårt att komma igång och gymmet lockar inte alls. Så jag fick ett tipps av henne som hon också gör nämligen att man ska ha ett mål att gå 1 mil i veckan, och att det får vara uppdelat hur som, vill man gå 5 km en dag så ok och vill man bara gå 1 km så är det också okej bara det blir minst 1 mil i veckan! Smart va?! Så detta är kommande veckors project! Jag ska gå en mil i veckan.

 

Jag är lite nervös över vågen på fredag =(. Men det är väll detta som är problemet, man vill så jävla mycket och man vill att det ska gå så himla fort men så går det ju inte till i verkligheten. Ja ja det får bli som det blir och det är ändå inget jag kan påverka nu utan det är bara att köra på som vanligt efter det. Man måste ju leva också.

 

På tal om nått annat nu, eller mer tillbaka till mat. Jag såg på tv att man kan göra tzatziki på rödbeta! Är det någon som har testat det??? Berätta gärna hur det var! Jag tänker testa det i helgen. Jag tycker det är jätte gott med rödbetor, speciellt rostade i ugn! Himmelrike! Med lite havssalt på, mums och nyttigt!! =D Om man rostar grönsaker/rotfrukter i ugn ”betalar” man bara för oljan man använder i formen. Super, eller hur?! Så det skulle varit pizza fredag här men ändrar nog det till rotfrukter i ugn med nått gott kött och rödbetstzatziki.

 

Jag hitta detta recept så kommer utgå från den:

Rödbetstzatziki

2 st färska rödbetor
3 dl turkisk yoghurt (byter ut detta mot avrunnen naturell yoghurt)
2 klyftor vitlök, pressas
0.5 st citron, pressas (kanske utesluter denna, ska smaka mig fram)
2 msk flytande honung (eller efter eget tycke och smak) (hm, blir mer pp så får se om den också ryker)
Salt och peppar efter eget tycke och smak

Är det någon annan där ute som har nått bättre förslag så hojta gärna till! Jag återkommer med vad vi tyckte om detta på lördag, och bilder så klart! =)

 

 matsafari.matmolnet.se
 
 

Nu ska jag ta och börja med familjens mat, de dagarna jag fastar får det nöja sig med enkel basmat. Så idag blir det pommes och fiskpinnar och imorgon får de falukorv och pasta. Inte för att de klagar =) Barnen gillar det ju och det går snabbt att laga för mig, alla nöjda och glada!

 

Tror jag ska införa en sallads dag i veckan, finns ju så mycket olika goda sorters sallad man kan göra, måste göra den där Chevré och rödbetssalladen jag åt efter bion för ett tag sedan, sjuuuuukt god var den! Japp, så får det bli! =) Sen har ju vi vanligtvis pizza fredag. Har ni några fasta maträtter som ni äter varje vecka?

 

Nä upp och påt igen! Ha en skön kväll! <3

Pumpkin spice latte!

Jahapp. Idag blev det inte riktigt som jag hade tänkt. Jag har haft en super mysig dag med C, tycker det är så himla roligt att komma ut och umgås lite med vänner! Finns inte så mycket tid över till det längre nu när de andra jobbar och jag pluggar och familj/barn. Så dagen har varit riktigt lyxig. Jag hade dock tänkt att dagen skulle gå i vikt väktare väg men nje, det blev ju inte riktigt så…dagen började riktigt bra (nu snackar jag endast matmässigt här för rolighetsmässigt och trevlighetsmässigt har det varit kanon hela dagen med C!)  men till lunch blev det så där. Jag var velig och viste inte vad jag ville äta, samma med mitt sällskap. Så vi velade upp och in till ett buffeställe och jag åt ju så klart inte en portion utan TVÅ stora portioner med pizza mm. Jätte gottigt så klart. Och om det inte var nog så hade jag ju sett att de börjat med pumpkin spice latte på starbucks och just pumpkin spice är något som de pratas så varmt om på instagram bland alla amerikaner så jag ville ju verkligen testa. Och testa gjorde jag och gott var det….

 
Jag hade hoppats på att jag skulle hinna rätta till helgens mofferi innan vägdagen men nu är det ju verkligen helt kört!

Jag har lite ångest, inte för att jag har haft det mysigt och ätit gott och mått bra för det har jag utan för att det antagligen kommer ett plus på vågen vilket då betyder ett steg längre ifrån målet. Jag vill ju vara i mål tills sista maj. Det är ju självklart inte kört och det är ju första veckan jag ”fuskar” på och då har jag ju ändå hållit på i åtta veckor. Nä, nya tag imorgon och nu får det allt dröja med fuskerier. Finns ju faktiskt mycket gott där ute som inte kostar massa pp som man kan äta och njuta av.

Nu gott folk ska jag sätta mig i soffan och slappa ett tag innan det är dags att börja med middagen!

Mat koma!!

God kväll i stugorna!

Oj oj oj vilken mat helg! Som många av er så hade jag ju bestämt att jag skulle ”fira” min födelsedag nu i helgen istället för den 3e. Fredagskvällen blev en filmkväll med kex och ost och små räkmackor. Massa mums! Lördagen fortsatte i samma tecken. Jag startade dagen med rester från fredagskvällen =) En räkmacka och några kex. Haha, jag var mätt redan där! Sen åkte jag och familjen iväg och handlade inför kvällen. Gubben hade lovat att göra en middag åt mig. Vi köpte även var sin bakelse som vi skulle ha till fika när vi kom hem. Jag fick pina mig i den! Jag som älskar sådant! Jag fick i mig halva och sedan tog det stopp, jag fick äta sista biten i omgångar. Gubben sa till mig att sluta äta för uppenbarligen såg det ut som om jag pinade mig själv! Hahaha! Men det var ju så där äckelgott! Hahaha! Några timmar senare var det dags för middag, tror ni hag var hungrig? Nä inte direkt men jävlar vilken god mat han hade gjort så jag åt en stooor portion! Det blev oxfile med hasselbackspotatis och smör- och vitlöksstekta champinjoner och till det en gräddig champinjonsås. Ingen smalmat här inte men ÅH så gott det var!!!! Tyckte han kunde börja göra sådan här mat till mig varje lördag men det tyckte tydligen inte han…. =P

Och om ni tror att det var stopp där så har ni fel, åh så fel! Vi hade ju även köpt godis innan vi åkte hem. Nu var det en liten skum känsla att plocka på godis som man inte alls var sugen på, utan jag fick gå på minnet, vad var det jag brukade gilla och köpa. Skum känsla. Jag köpte inte mycket och av det jag köpte kanske jag åt lite mindre än hälften, det var inte jätte gott. Men det var där emot chipsen som vi också hade! Hahaha! Ja jävlar vad jag har ätit! Kan säga att jag fick ta två samarinpåsar under lördagen för att överleva! Min mage tyckte INTE om mig igår! Så detta kommer jag inte göra om på ett bra tag. Och imorgon är det dags för veckans första fastande dag och jag ser faktiskt fram emot den ska ni veta! Få kroppen i balans igen.

Nu ska jag sätta mig i soffan och försöka återhämta mig efter kvällens taco middag…mat koma IGEN!!!

Bullar!!!!

Lite piggare idag men fortfarande feber, den är envis och vill inte riktigt släppa men imorgon, då jävlar e den nog borta, har jag bestämt!

Vägde mig nu på morgonen som vanligt och det var -0,8kg idag! =) Kul!!

 

 

Kan nog säga att nästa vecka lär det inte vara några minus! För nu ska jag frossa dagarna två! Snart blir det kanelbulle fika med Kevin, är ju kanelbullens dag och Kevin är ju tokig i bullar så det måste man ju ha. Också blir det lite av en födelsedagsfika för honom…eller för mig men det är nog viktigare för honom =)

Sen ikväll blir det räkor, aioli, göttigt bröd, lite kräft- och skagenröra, kex och ostar! Lite av varje plock alltså! Mums!! Och finns det någon plats kvar i magen (tvivlar) så finns det chips också! Hahaha!

Sen imorgon blir det födelsedags fika och på kvällen en fin middag som D ska göra! OCH jag kanske kanske ska köpa mig lite godis också, jag har inte riktigt bestämt mig än. Får nog be om ursäkt för mitt jävla tjat om mitt velande över godiset! Men det är ta me fan inget lätt beslut! Har sett ut några nya chokladbitar som jag skulle vilja testa. Eller är det dumt att prova nått nytt? Tänkte om man nu verkligen råkar gilla dem så kanske man vill ha mer? Kanske bättre att gå på sådant man vet är gott, slippa nyhetensbehag och vilja ha mer.

Ja som ni ser så lär det nog inte bli nått minus nästa vecka. =) Men då får det väll bli så då! Jag ska iaf njuta av mina två frossar dagar och sedan är det tillbaka till verkligheten igen.

En vecka kvar i skolan sen ska jag ut på praktik. Ska bli riktigt roligt! Lär nog lära mig massor! Just nu har jag ju ingen erfarenhet alls inom vården så känns toppen att göra dessa tre veckor innan jag hoppar på det jobbet jag har fått! Blir jag lite mer bekväm i min nya roll.

Innan jag slutar för idag måste visa er min fina födelsedags present som jag fick av D. Ett så fint halsband med matchande örhängen =)

  Jätte fina ! =)
 
Nu ska jag ta och säga hej då för idag och hoppa ner i en stor kanelbulle! =) Hoppas ni får en underbar helg, det vill jag ha!

 

En sjuk födelsedag.

Fortfarande sjuk, suck! Det vill fan inte vända. En vecka nu med feber som kommer och går. Ja ja, det blir väll bra tillslut.

Idag är min födelsedag, och min fastande dag. Lite segt kanske men jag vill ändå inte rucka på den biten. Jag sa att vi firar mig på lördag istället, hoppas på att jag mår bättre då också, hoppas kan man ju!

Jag har fått en jätte fin present av min sambo i morse, örhängen och ett halsband, super fina!!

Har inte skrivit så mycket nu på sista tiden, men jag hoppas jag kommer igång mer igen sen när jag är frisk igen. Jag sköter mig fortfarande så ni inte tror att jag har slutat med 5:2 och vikt väktarna för så är INTE fallet! Ska bli intressant att se hur det ser ut på vågen imorgon. Hade varit kul med ett bra minus igen men vi får se! Det svajar ju det där, allt från minus bara några hg till nått kg. Men som sagt var, bara det är minus är jag nöjd och glad! =)

Dagens mat ser ut så här:

Ska faktiskt unna mig två Dr Pepper Zero idag! Bara för att det är min dag =)

Har bara blivit flytande föda de senaste fastande dagarna, det behöver man ju givetvis inte men det verkar som om man får mer mat/större mängder mat om man tar det i flytande form, så det är därför. Jag har aldrig varit så förtjust i soppa innan men det finns faktiskt en del goda. Så kommer nog fortsätta med det.

Vad äter ni de dagarna ni fastar?

Jo just det på tal om nått annat. Jag berättade ju att jag hade köpt en smoothie maker! SKIT var det! Jag är så besviken!! Det var söligt och det krossa fan ingen is som det stod/de visade att den skulle göra! Riktigt surt. Men jag ska testa den igen imorgon får vi se om jag ändrar uppfattning men tror inte det….

Nu ska jag ta och fixa lite soppa och sedan ska jag inte lämna soffan förrän jag ska gå och lägga mig! Och imorgon hoppas jag på en feberfri dag!


 

jessiii.blogg.se

Varför ska allt vara så himla svårt? Har gått från fetto till smal och nu tillbaka till fet. Detta kommer vara ett ställe där jag kan ventilera ut allt jag tänker om min vikt och om livet. Det kommer handla om min eviga kamp mot dessa jävla kilon som jag lägger på mig så lätt. Att vilja så himla mycket räcker inte riktigt till. Men jag har hoppet kvar och jag hoppas det ska ta mig till mål, igen.... Kommer använda mig av viktväktarna och 5:2 metoden.

RSS 2.0