Är det bra eller dåligt att man inte bor i USA?!

Vissa dagar känns det som om man inte ska gå ur sängen. Idag är jag trött, riktigt trött. Men jag tror dagen kommer bli rätt bra iaf. Får lite besök strax och sen i eftermiddag ska jag övningsköra lite med dottern och kvällen ska avslutas i soffan med en filmkväll i 3D och jordgubbar och kanske kanske ett litet glas baileys!

På tal om bailys, hittade dessa när jag höll på att leta runt på nätet. Åter igen en rolig sak som inte finns här! Det är kaffegrädde, låter så sjukt gott!!

 

Grejen jag letade efter på nätet var suger free kaffesyrap vilket det finns massor av i usa, bland annat Cookie Dough!

 Dessa är bara några av de smaker som finns i usa/england.

Kan jag bara få säga VILL HA!!!! Herre gud! Tänk om det gick att få tag i det där här! Har hittat ett ställe som har 4 olika smaker med suger free syrup, "basic" smakerna, inte den där cookie dough. Ska ta och beställa två flaskor sen, men det kostade 149 kr st och frakten på det då…. Det va dock 750 ml så det var stora flaskor. Tänkte kolla om det va någon i min närhet som ville beställa någon med mig? Kan vi dela på frakten! Hojta till isf!!


Nu ska jag ta och fixa lite pannkakor till grabben. Ikväll blir det pizza på liba bröd, återkommer med bild och recept på de senare ikväll =)

Ha en skön helg alla!

Jackpot och stora nitlotten.

Eftersom jag vägde mig förra fredagen så tänkte jag att jag kan lika gärna ha kvar den vägdagen från och med nu.

Kan inte påstå att jag blev besviken denna gången heller!! =D -2 kg denna veckan! WOW!! Helt otroligt! Är så nöjd =)
Skönt att det är nått i livet som flyter på bra. =) Bara att fortsätta med vad jag håller på med. Det bästa är att det inte speciellt jobbigt eller svårt! På söndag blir det tre veckor sedan jag åt godis. Har köpt hem messa ”blink” och stora läkerol men det är inte ens öppnade! Hade en öppen burk blink hemma sen tidigare men den har jag bara tagit ett par styckena av och det var nog över en vecka sedan jag tog nått. Riktigt bra!!  

Jag trodde gårdagen skulle bli riktigt jobbig (för första gången) men nej då! Hungern försvann efter ett tag och efter lunch var det hel lugnt. Gick inte på nyponsoppan förrän vid 16 tiden och hade ett halvt glas kvar på kvällen som jag hällde ut. Hamnade på ca 400 kcal igår. Super nöjd!

Middagen för imorgon blir hemma gjord pizza, på ett viktväktare sätt så klart. Ska bli så gott! Men vad ska jag hitta på ikväll?! Får nog bli en quesadillias, det är både gott och enkelt att göra och jag vet att dottern gillar det. Får bara hitta på nått annat till sonen för han är jätte kräsen.

Jag hade så mycket planer för helgen nu när jag är "ensam" hemma (Gubben är iväg och jobbar) men nu blir inget av och det känns jätte tråkigt, men det är för mycket kaos här hemma, antar att jag drog nitlotten…. Får bli en helg av plugg i stället, kanske inte lika roligt men då blir jag klar med det tidigt och det är ju bra.

Hoppas alla får en trevlig fredag!

 Bild tagen från sannamarie.bloggspace.se

 

Ett fastande godismonster

God morgon!

Ser verkligen fram emot att få höra era svar om vad ni tyckte om ”gröten” skriv skriv skriv!!! =) Gubben ville testa en med blåbär nästa vecka. Funderar på blåbär/vanilj och en ruta mörk choklad hackat i flisor. Men återkommer om detta!

 Idag blir det ingen gröt för min del. Dags för fasta igen. Tror faktiskt att det var lite för lång tid mellan dagarna denna gång, blev en hel vecka. Tror jag vill hålla det med ca 3 dagars mellanrum från och med nu. Känns lite bättre, svårt att förklara, det är en känsla bara.
Har funderat lite på det här med mitt godissug eller nu mera frånvarande godissug. Tänkte ha en filmkväll i helgen med barnen och funderar då på att köpa hem lite godis att ha då, men jag vet inte riktigt om jag vågar testa! Tänk om jag förstör allt då också sitter jag här igen som ett stort godismonster!!

 bilden är från pickettsmill.typepad.com

Man blir lite feg när allt rullar på bra! Kanske ska skita i godis och ta lite chips istället, det borde ju inte trigga igång nått, eller?! Kan man göra lite grönsaks stavar också och testa den där tortilla dippen =) Är ju mysigt att bara ha nått att plocka med!

På tal om mat! Jag brukar titta på Morberg, han är sjukt duktig och så himla rolig! Tänk att bli hembjuden på middag hos honom en kväll! Där snackar vi om att INTE räkna points! Hahaha!! Ett kilo smör i varje rätt! =) Ja himmel! Men för en kväll hade jag lätt skitit i allt vad vikt väktarna är om han fixar maten! Vem vet, någon gång kanske!

Vet inte om jag har nämnt tidigare att jag har en liten motivations bok? Där i skriver jag givetvis hur det går med vikten och måtten. Men jag har lite bra motivations bitar i dem tex drömmar, vad jag ska göra när jag når mål, mina delmål och även lite gamla bilder som avskräckande exempel och ett par bilder på hur jag vill se ut/komma tillbaka till! Rätt bra att ha om motivationen tryter! =)

Dessa vill man ju inte tillbaka till....

     

Denna storleken vill jag gärna ner till igen.

Bilderna är inte så bra eftersom jag tog kort på bilderna med mobilen men då har ni iaf ett hum om vad jag kämpar för! Har jag lyckats gå ner över 80 kilo innan så ska jag väll kunna ta dessa kilon också! Japp så är det!


Nä nu kurrar det lite i magen så ska ta och fixa till en kopp kaffe för att stilla det värsta. Hej med er!

Mina recept!

 

Har fått lite önskemål om att lägga upp receptet här på svenska så tänkte jag gör det!

 Dessa recept är så som jag gjorde dem. Man kan ju ha grekisk yoghurt, turkisk yoghurt (light eller vanlig) istället för kvarg. Man kan ha vanlig mjölk, soja mjölk eller vilken annan mjölk som helst istället för mandel mjölk. Och fyllningen kan man ändra i det oändliga genom att byta ut frukten, ha choklad kross i, jordnötssmör, nutella ja allt händer på hur nyttig eller onyttig du vill ha den!

Så här gjorde jag hallon varianten:

. 1 dl havregryn
. 1 dl kvarg
. 1 dl mandel mjölk (jag hade den osötade = inga points för 1 dl)
. 1 tsk chia frön
. en skvätt vanilj extrakt
. sötningsmedel (här får man testa sig fram, jag hade nog lite för lite eftersom hallonen var sura) 2 tsk (ca)
. hallon (valfri mängd)

Jag hade frysta hallon så jag tinade lite och mosade dem och hade i lite sötningsmedel för att ha det som sylt (det skulle man ha i enligt det receptet jag följde).
Sedan blandade jag ihop kvarg, mjölk, vaniljextrakt, ”sylten” och sötningsmedlet (gör du i en burk så kan du ju bara skaka ihop det i burken annars gör du det i en bunke och häller över i en låda/burk). När det var ihop hällde jag i chiafröna och skaka om och sist havregrynen. Skaka igen. Sedan tar du i så mycket hallon du vill ha och skakar eller rör om. Sedan är det bara att stoppa in i kylskåpet över natten. Så smidigt! Tyvärr måste man nog prova sig fram med sockret/sötningsmedlet. Alla tycker ju om det där med sötma i olika styrkor.

Denna blev 6 pp

 

Choklad/banan varianten

. 1 dl havregryn
. 1 dl kvarg
. 1 dl mandel mjölk (jag hade den osötade = inga points för 1 dl)
. 1 tsk chia frön
. en skvätt vanilj extrakt
. 1 tsk kakao (ta mer om du vill ha starkare smak)
. sötningsmedel (här får man testa sig fram) jag hade i ca 3 tsk (ca)
. en halv banan.

Här skakade jag ihop kvarg, mjölk, vaniljextrakt, kakaon och sötningsmedlet (gör du i en burk så kan du ju bara skaka ihop det i burken annars gör du det i en bunke och häller över i en låda/burk). När det var ihop hällde jag i chiafröna och skaka om och sist havregrynen. Skaka igen. Sedan tar du i så mycket banan du vill ha och skakar eller rör om. Bananen skär du i så stora bitar som du själv vill, jag delade mina i skivor och sedan i 4 delar. Sedan är det bara att stoppa in i kylskåpet över natten. Så smidigt! Tyvärr måste man nog prova sig fram med sockret/sötningsmedlet. Alla tycker ju om det där med sötma i olika styrkor.

Denna blev 7 pp

 Detta är de två varianterna jag har testat än så länge. Tror att jag kommer testa en med jordgubbar och jordgubbssylt längre fram och har jag points till de även kanske ha i en ruta mörkchoklad hackad i små bitar. =)

Vet att det är många där ute som ska testa detta nu i veckan, skriv gärna här inne på bloggen vad just NI tycker om det och vad ni hade för smaker så kan vi alla kanske få lite nya tips och idéer, samt att det kan vara roligt för er läsare att se vad andra tycker om dessa recept, inte bara jag.

Lycka till!

Choklad med banan och en cherry on top!

Blev en choklad/banan frukost idag! Måste dock lära mig att jag inte orkar en helportion utan får göra en halv i fortsättningen. Denna va godare än den som jag gjorde igår, men sen är jag ju en gottegris också! =)
 
 
Denna med choklad var en points dyrare än den igår efter som kakaon kostade 1 points. Men det va det värt. Och jag orkade bara halva ändå =P
 
Sen måste jag dela med mig av en ny sak vi hitta här om veckan på maxi!
 
Klockrent! Nu kan även vi viktväktare äta massa bea sås utan att det skenar iväg i points! En påse va 1 pp och den räcker till minst 4 personer. Sen kan man ju blanda med gräddfil eller fetare fraiche om man vill men med mini blir det ju inte alls många points per portion! Den va god! Vi åt den hela familjen. Gårdagens middag blev rostade grönsaker i ugn med kyckling och deenna såsen.
Det fanns en tortilla mix också och tror det va zatsiki också, kanske nån mer. Lite osäker. Jag köpte den med tortilla också men har inte testat den än. Tänkte göra lite grönsaksstavar i helgen och ha den som dipp. Så återkommer med vad jag tyckte om den! =) Alltid kul att testa nya saker!!
 
På tal om nya saker, denna drack jag iof när jag var i New York men hittade den på coop igår så tog den som mellanmål med en banan, riktigt god!
 
 
Jag tycker helt klart mer om zeron (fast den nu riktar sig mot killar i alla reklamfilmer) än lighten. En del tycker inte att det är någon smak skillnad men jag tycker den är stor! Nä mer zero åt folket =P Hahaha! Hade ju inte varit helt fel om just denna cherry smaken kunde bli en standard här i sverige. Men det lär nog inte hända så får nöja mig med en dyr liten burk ibland.
 
Som jag skrivit tidigare kollar jag mycket på instagram för att få ideer. Det där är ju både på gott och ont. Jag får jätte mycket bra ider som jag kan göra här hemma men jag ser också en jävla massa kul som inte finns i sverige och som vi inte kan få tag på! =( Som vikt väktarnas egna smoothi/milkshake, de finns i massa goda smaker i usa men här finns det då inte! Och det kostar dem bara 2 points! Är ju ingenting!! Jag kollade på ebay och vist vi kan beställa det på så vis men då kostar ett paket med frakt ca 35 dollar och även om jag vill ha dem och testa så vet jag inte riktigt om det är värda sååååå mycket pengar. Så himla synd att man inte känner folk där borta så det kunde köpa och skicka ;-)
Är väll bara att vänta och se om de kommer till sverige men det innehåller säkert nått ämne som inte är tillåtet här så det aldrig kan börja säljas =/
Så nu har jag gnällt färdigt =P
 
Imorgon är det dags för veckans första faste dag. Har laddat upp kylen med nyponsoppa och en energi dryck och en annan dryck som jag inte kommer ihåg namnet på, alla med minimalt med kcal. Blir även lite kvarg på kvällen för att stilla hungern inför natten. Nästa fastande dag bli på söndag är planen.
 
Nu får jag väll ta och plugga en timma sen blir det en promenad med Thelly <3

Overnight oats!

Ja då har man ätit frukost då! Min första ever "overnight oats in a jar" och det va gott! Jag testade hallon/vanilj. Jag skulle nog ha gjort den lite lite sötare eftersom hallonen är ganska sura. Men det va verkligen gott OCH jädrar va det mättade! Jag orkade inte äta upp hela burken! Gubben ville också testa sa han igår så gjorde en till honom med och han tyckte också om det men sa samma sak, va lite för surt. Men detta kommer jag testa fler gånger! Har inte bestämt mig om jag ska göra jordgubb imorgon eller någon form av choklad version. hm.. ska fundera!
 
 
Och hur smidigt är det inte att bara kunna ta med sig en burk med gröt ( haha det där lät inte gott men det är det!) på morgonen! Klockrent! Nu är det ju bara att exprimentera fram det perfekta receptet!
Den jag gjorde igår blev 6 pp. Mandelmjölken blev 0 pp då det bara är några futtiga kcal per dl (skit bra!) sen blev ju havregrynen 4 pp (1 dl) och ytterligare 1 pp för kvargen (1dl). Jag blev lite förvånad på chia fröna, det va riktigt mycket i dem, både fett och kcal men det är ju ett bra fett så oki. Räknade med 1pp på en tsk, kanske tog i men lika bra.
 
 
Har ni några bra förslag på kombinationer man kan ha i? Funderar lite på om jag ska testa min "äppelpaj" version och ha i. Steka äpplen (utan smör så klart) och ha på "socker" och kanel och sedan ha i dem med vanilj essens. Hm... så mycket ideer! =D Om jag inte körde viktväktarna hade jag nog lätt testat nutella versionen =P  Men det får bli en annan gång! Hahaha!
 
Ni får gärna berätta vad ni tyckte om det sen när ni/ om ni testar det och vad ni hade i! =)
 
Nä nu ska jag lägga mig och läsa lite. Hej så länge!
 
 
 

Gröt occh våfflor och massa minus!

Jag har ju faktiskt inte berättat hur det gick med vikten förra veckan =) Jag gjorde som så att jag vägde mig i fredags efter som jag skulle bort i hegen och jag viste att jag ev skulle säkert lyxa till det lite ( nu blev det ju inte så mycket sånt mer än en middag i lördags utan points räkning) Men iaf, från måndag morgon till fredag morgon hade jag tappat -2,4 kg (!!!) jo det är sant! Och som vanligt vet jag att man inte ska gå ner så fort mm och nej det kommer säkert inte fortsätta i de tempot så länge till så lugn och fint nu alla. Det känns iaf förjävla bra! Skönt att jag vet att jag börjar få kontroll på iaf den biten i mitt liv!
 
Nu är det faktiskt två veckor sedan jag åt godis, för alla er som känner mig så vet ni ju att jag är en sådan stor godisråtta så detta är rätt stort! Grejen är att jag får äta godis på lördagar MEN jag har inte varit sugen, inte det minsta faktiskt! Hur sjukt som helst! Känner just nu att jag inte har nått behov av det =) Heja mig ! =)
 
Idag kom jag på en ny frukost jag kunde äta, lite omväxling är ju aldrig fel! Våfflor! Jag använde icas mix men jag hade inget smör i! Gick ju hur bra som helst att steka dem ändå, fastnade inte det minsta. Nått jag kommer göra nästa gång är att jag ska äta dem allt efter som det blir klara istället för att vänta in tills alla blir klara. Det blev nämligen väldigt mjuka fort, va nog mycket för att jag inte hade nått smör i.
 Till det hade jag lågkalori sylt. Så ett halvt paket våffelmix med sylt och en kopp kaffe med mjölk blev 6 pp! Som hittat! =)
 
En annan grej som jag nappat upp från instagram, hänger mycket där nu för man kan få så himla mycket bra och roliga ider från andra viktväktare världen över, det värsta är att de i USA har såååååå himla mycket mer och roligare grejer att äta än vi i sverige har, deras viktväktar utbud är helt sjukt bra, det är möjligtvis ingen där ute som vet en sida som vi i sverige kan beställa mat ifrån i usa?? Berätta GÄRNA det isf!! (Hoppas!!) Har hittat en i england men då va frakten på nästan 300kr =/ Ni kan ju hojta till om det är fler som kanske vill beställa, isf kan vi ju alla dela på frakten!
 
Jo, kom vist av mig lite där. Jo det jag ska testa imorgon är "overnight oats in a jar". Har diskuterat det där mycket med gubben och det borde inte vara gott, kall havregryns"gröt" MEN det hyllas världen över (instagram) USA, England, Italien, Tyskland och alla säger att det är sååå gott och så enkelt och att man kan variera det i det oändliga! Så jag bara måste testa! Återkommer imorgon om det va gott eller inte!
 
 
Det är den sidan jag kommer testa receptet från, det finns lite olika varianter där ute om du vill göra det extra magert eller mer krämigt, ja det är bara att leta!
Jag ska testa och göra min med 0.3% kvarg för att få ner pp antalet, jag ska även försöka hitta mandelmjölk för det använder det tydligen mest om man läser på instagram (också lite kcal). Måste också hitta de där jädra chia fröna, det fanns inte på willys när jag va där men ska kolla en ica affär och finns det inte där ska jag ta mig till en hälsokost affär. De där fröna ska tydligen vara så himla bra för en, och det gör tydligen hela den här rätten extra krämig.Finns recept där ute som man inte ska ha chia frön i också men jag vill nog gärna testa!
Jag kommer prova hallon varianten, har hallon i frysen och det går tydligen lika bra att använda frysta bär med.
De i usa brukar de tydligen göra detta ofta när de börjar ta slut på jordnötssmöret, då använder de den nästan tomma burken och fyller upp med allt och äter ur den, kanske kan vara gott med jordnötssmör i, de verkar verkligen tokiga i det där borta!
Åh vad jag hoppas det är så gott som alla säger! Frukostar på språng skulle bli så himla mycket enklare då! Bara att ta med sig burken ur kylen och en sked och äta på tåget till skolan/jobbet.
Ska testa den där med choklad och banan någon dag sen också ( ja om det första testet blir någorlunda bra )
Jag kommer ha i lite canderellsocker också, kommer inte ihåg om det stod i detta recptet med det gör det i många andra så tar nog med det.Åter igen en smaksak, gör som ni själva vill!
 
Nu ska jag ta och dyka ner i skolbok, börjar ju skolan på onsdag nästa vecka, eller ja vi börjar på måndag men då har vi två egna studieuppgifter att göra så kan lika gärna börja nu, måste läsa 7 kapitell i en bok först och eftersom jag har dyslexi går det inte jätte fort när jag läser. Bara att hoppa på! Ska bli intressant men är lite nervös över att börja ta prover på folk, känner mig inte riktigt redo för det....men det löser sig väll.

Bara att just idag är en dag av tvivel.

Igår va det då dags för Ullared, en mycket välkommen paus från hemmet då ett mindre världskrig bröt ut dagen innan (något helt normalt antar jag i ett hus fullt av tonåringar)...blev ju iof inte bättre på kvällen men ändå. Alltid skönt att komma bort från verkligheten lite även om det bara är för några timmar. Summan av det hela är att respekt och vanlig hedlig artighet är ett krav och att vi alla är olika, på gott och ont, allt beroende på vilket håll man tittar åt, man får bara försöka hitta en balans i olikheterna. Men en stor förändring kommmer ske, bara att vänta och se hur. Men jag ska iaf kämpa för att det blir en bättre, vet inte riktigt hur just nu bara men jag hoppas att det faller på plats med tiden.
 
Det här med att folk mår dåligt är något som verkligen har exploderat runt omkring oss. Fler folk mår dåligt och fler tycker förbannat synd om sig själva. Inklusive mig själv så klart! Jag är minst lika melankolisk som någon annan och kämpar dagligen med neggativa tankar och ett bristande självförtroende. Det som är skillnad på mig från kanske en del andra är att även om jag mår skit så tar jag fortfarande hand om alla andra, så egoistisk är jag inte iaf (och det finns gott om de där egoistiska jävlarna där ute, vuxna människor som inte fattar att deras egoistiska handlingar förstör för deras nära, jo lite bitter är jag allt)....inför att att det kanske är någon tröst men det är ändå skönt att veta den biten. Tror faktiskt jag skulle behöva prata med någon om alla mina brister i egot och självförtroendet och all skit som hänt i livet. Felet med mig är att jag påverkars så mycket av alla andras beteende, humör, handlingar eller brist på handlingar. Jag tror som sagt va att all skit jag varit med om i livet har förstört så mycket i mig att just nu har jag svårt att vara lycklig bara av mig själv/i mig själv. Om det inte gäller mina barn det vill säga, för de är det bästa jag vet och med dem är jag lycklig och nöjd och hel. Så otroligt stolt över dem! De har varit med om otroligt mycket de med och nu vill jag bara ge dem lite lugn och ro, inte så lätt som det låter dock, för sånt är inte livet.
 
Men varför bli det så? Varför hamnar folk i en så ond spiral hela tiden där man tar ut sin olycka på sig själv och/eller alla andra i sin närhet? Är det för att man inte pratar med varandra eller är det för att man bara finner sig i lägen som man egentligen inte gillar och sedan äter det upp en? Är man för rädd för att säga ifrån, rädd för att inte vara omtyckt längre? Är man för rädd för att verkligen visa folk att man älskar dem? Vad är det som gör att vissa har så svårt att visa känslor? För är det nått som kostar så lite och ger en så mycket så är det väll ändå att visa att man älskar någon?! Jag vet inte, är man för stolt? Det kan jag vara i många situationer. Jag ger otroligt mycket om jag får nått tillbaka, men får jag inget så försöker jag ett litet tag sedan ger jag upp. Är också en av mina stora brister att jag ger upp så lätt i många situationer. Ännu en sak jag jobbar på och kommer få göra länge.
 
Jag vet också att jag måste jobba på att släppa besvikelser, för det är nått jag bär med mig länge och dessa påverkar mig också mycket. Det är väll först nu som jag känner att jag kan börja släppa sveken från gamla "vänner", bekanta och pojkvänner. Och då är det ändå länge sedan allt hände. Men jag förlåter aldrig och skadan är ju redan skedd men ska försöka att släppa det mer. Jag hatar verkligen att vara besviken på folk, sånt kan äta upp mig. Detta krävs jobb!
 
Även om detta (min blogg) inte är så rolig att läsa för alla så är detta ändå rätt bra för mig för det ger mig en möjlighet att ventilera ut och sätta ord på känslor och tankar och det är ett hav av kaos i mig av dessa. Och just nu tycker jag allt är väldigt jobbigt för (nu tycker jag lite synd om mig själv igen) det känns som om inget jag gör blir rätt eller räcker till. Måste bara göra en sak klar, jag skriver inte av mig här för att få några som helst sympatier från er eller några andra! Jag gör detta endast för mig själv! Tanken är inte att det ska vara massa sånna här neggativa saker skrivna hela tiden utan mest ska det vara om vikten, men ibland får även jag dippar i humöret och som sagt va, då kommer det här med.
 
Och sist funderar jag lite på skolan, om jag kommer orka...men detta är bara tomma ord, jag kommer säkert fortsätta. Bara att just idag är en dag av tvivel.

Ojojoj!

For my English friends, use Google translate: http://translate.google.se/#sv/en/
 
Veckans andra fastande dag har börjat, får se hur det känns idag. Vaknade hungrig så fick ingen bra start men bet ihop och tog en kaffe vid 9e så nu käns allt okej igen =) Gör mig faktiskt inte så mycket att vara hungrig.
Maten igår gick fint, soppa till lunch och kassler och ris med currysås till middag. Det enda jag väger i matväg är pastan, potatisen och riset. De måtten håller jag stenhårt på. Det och inte massa fett i maten. Så lite fett att steka i som möjligt och light produkter används. Ja nu får ni tycka vad ni vil om light produkter och sötningsmedel. JAG tycker om det och använder det flitigt. Jag har lyckats gå ner över 80 kg på det där så det så! Som jag sa till en kompis om ett annat ämne, ta ett problem åt gången och nu fokuserar jag på vikten. Nog om light.
 
Hade en hel del pp kvar på kvällen så unnande mig två riskakor med lite nutella på, mums! Och till det lite vattenmelon. Jag är så jävla sugen på en riktigt söt och mogen vattenmelon men ännu har jag inte hittat den =(
 
Idag verkar vara en riktigt seg dag, vet inte vad jag ska göra, blir väl en promenad och sedan soffan antar jag. Längtar tills imorgon, då ska jag till Ullared med två goa töser! Ska bli sååå roligt!!
 
Ojojoj! Nu händer det grejer! Det ringde precis ifrån kungälvskomun, jag hade skickat in en intresseanmälan om extra jobb där, vad som helt egentligen men det ringde nu och de verkar vara intresserade av mig inom äldrevården! Det ska bara prata med mina två referenser och sedan skulle det höra av sig om det va intressant. Så håll tummarna! Jag vill jobba lite extra på helgerna, få in lite rutin. Men verkar som om jag behöver gå brevid en ordinarei ett tag först, så klart, men de jobbade bara på vardagarna så får hoppas att jag kan få till det på ett bra sätt! Allt hänger ju på skolan, det är ju det viktigaste.Men hade varit kul, jag behöver ju verkligen erfarenheten! =)
Blev nog lite nervös nu tror jag..... =S Jag har ju inte gjort nått annat än att stå på el-giganten.....tänk om jag kommer suga på detta jobbet! Nä nu är jag ju där igen med mina nedvärderande tankar om mig själv! Måste verkligen jobba hårt på det där!
 
Bild tagen från rosaglasogon.se
 
Får hoppas på det resultatet ;-) Hahaha!

Rödögd nostalgi och egon.

For my English friends, use Google translate: http://translate.google.se/#sv/en/
 
Min nostalgi tripp är snart slut, har under sommaren gått tillbaka till en ungdomsserie jag titta på när jag va "liten". Dawssons Creek. När jag följde den som ungdom så missade jag slutet, vilket jag inte kommer göra denna gången. Det är ändå en liten sorglig känsla över att avsluta en serie. Vet att det bara är några få av er där ute som förstår den känslan, ni andra tycker nog man är smått dum i huvudet, vilket jag iof är men det är en annan femma =) Det är den här "bittersweet" känslan, skönt med ett avslut, att få se det man väntat på länge men ändå så sorgligt att något bra är över.... skum känsla. Ja ja nu lämnar vi den biten så jag kan böla i fred =P
 
Två timmar senare....
 
Så, nu har jag bölat klart! Sista avsnitt SKA man titt apå när man är ensam så man får/kan gråta ut ordentligt! Jag trodde ju att jag missat en bit av slutet men det lilla av slutet jag såg va inget av det jag såg idag, så nu är jag lite förbryllad över vad det va jag såg för så länge sedan. Hm...Ja ja, slutet va helt otroligt och jag böla ögonen ur mig! Det va en tvist på det hela och jag älskade det!
 
Tillbaka till maten då!
Gårdagens fastedag gick bra, hade dock en dipp i humöret, fast jag vet inte om det hade med fastan att göra egentlig....
Jag hamnade iaf regält på back angående kcal intaget på en dag! Normalt ska en "normal" kvinna ligga på ca 2000 kcal på en dag och igår åt jag ca 450 kcal och gjorde av med 665 kcal så blev ett ganska stort minus det. Tur att det bara är fasta två gånger i veckan. =) Men idag är allt osm vanligt igen! Började med en stor dubbelmacka, och nej det va ingen sån som några av mina vänner säkert kommer tänka på nu utan en dubbelmacka bestående av två helt vanliga grova smörgåsar punkt slut! =P Ja sen va det ju lite skinkost i och några skivor skinka och en tomat, mmm frukosten dagen efter en fasta brukar alltid vara extra god! =)
 
Jag hade för övrigt stora planer för min lunch idag, hade sett fram emot den i två dagar nu ! Hahaha! Foooodpooorn! Men nu sitter jag istället och väntar på mina blivande svärföräldrar, jag ska hjälpa dem att köpa dator och ipad. Roligt att det vill ha min hjälp =) Fast vist jag är ju inte lika insatt i allt nu som jag va när jag jobbade på el-giganten men det är alltid roligt med prylar! Vill för övrigt ha en ny mobil men det är väll ingen som blir förvånad av det heller =P Hehehe.
 
Nåja, efter att ha fixat i ordning mig så tog jag så klart lite egobilder, fjortis som jag är och ensam och uttråkad =) Som sagt va, att vara som alla andra är inget för mig!
 
 
Ja vad ska man säga.....hehehe.
 
Nä nu ska jag fixa det sista innan de kommer. Sen blir det mys med dottern också måste jag fundera ut vad som blir till middag i kväll, lutar åt kassler, kanske en grattäng.
 
Jo en sak till! OM ni ska börja med 5:2 gör inte som jag gjorde igår, laga inte mat till resten av familjen för du blir bara irriterad eller i mitt fall MER irriterad....hur jävla roligt är det att laga mat till alla andra när man inte får äta den själv liksom och magen kurrar?! Nä där får jag komma på nått annat allternativ.....frågan är bara vad....annars har jag faktiskt inte haft några problem med att magen kurrat lite extra vilket jag trodde skulle vara jobbigt men nje det är det faktiskt inte, tror skillnaden är att nu vet man att det bara är en dag, imorgon får man ju äta igen! =)
 
Seeeeee yaaaa!

Gamla minnen, gamla vänner och nya!

Dag ett av 5:2. Känner mig inte jätte motiverad idag men kör på ändå. Vägde mig idag, från söndagkväll den 11/8 till idag så visade vågen -6 kg......rätt sjukt. Men nu är iaf alla al-inclusive kilon borta =) Jo jag vet att det inte ÄR sex kilo ner, vägde mig ju på kvällen, Men alltid lite extra roligt ändå! Bara resten kvar!! =D
 
Det är alltid lite bitter sweet att börja köra vikt väktarna. Kommer alltid tillbaka lite gamla minnen, både glada och sorgsna. Jag hade en barndomskamrat som jag brukade köra vikt väktarna med, vi hade väldigt kul ihop men sedan tröttnade jag lite på att vara dörrmattan som alltid skulle finnas där men som aldrig kunde räkna med det samma tillbaka. Konstigt det där med vänskap. Vi växte upp ihop, hon var egentligen anledningen till att jag kom till vad jag har förstått. Min mamma blev avundsjuk på hennes mamma för att hon fått henne så hon lura min far också kom jag till =P
Vi har som sagt haft en hel del kul ihop, hon va min party polare när jag började gå ut igen efter att min då varande man dog ( om ni bara fattar hur konstigt det känns att säga "då varande man" .....sjukt konstigt) och vi har verkligen varit med om sååååå himla mycket *fnissar*  men det har alltid varit jag som ska jobba på att vi ska träffas.
 
Hon har inte mått så bra alla gånger, och det vet jag, därför jag ställt upp så himla mycket. Hjälpte henne när hon lämnade sin sambo, både ekonomiskt och på andra sätt. Jag körde henne till psyket och hälsade på henne så ofta jag kunde när hon var där och inte mådde bra. Nu låter hon helt störd men det va inte riktigt så, mer en djup deprimering, hon har det i familjen. Iaf droppen kom när hon åter igen bara försvann och sedan började umgås med en gammal "vän" som inte va en vän utan någon som ingen av oss gillade för hon snackade så himla mycket skit om henne. Då bröt jag det helt. Kände att jag inte orkade med det mer. Hon är jätte go när hon väll är där och jag saknar henne som hon är då men inte de stunderna då hon skiter i en och inte om hon sjunkit så lågt så hon vill umgås med en sådan människa igen, nä henne saknar jag inte! Men det hela är ändå sorgligt.
 
Det här med vänner över lag är konstigt egentligen, vissa tror man att man betyder mer för än vad man verkligen gör och vissa vet man alltid kommer finnas där.
Jag har två gamla och en lite nyare vän från min tidigare hemstad som jag vet alltid kommer finnas där. Och dessa älskar jag såååå mycket!  Det roliga är att det är lite ålderskillnad på dem, en är lika gammal som mig, en är närmare 50 och en är strax över 20! En liten nätt blandning =) Två har jag växt upp med och en får jag se växa upp och visa världen ;-) (intern skämt) Hur vet man att man har en riktig vän? Med C har det alltid varit som vanligt när vi träffas, fast det kanske gått år mellan gångerna. En riktig skön känsla, jag vet att hon alltid finns där om jag behöver henne och jag hoppas att hon vet samma om mig! M är det lite roligt med för hon va tillsammans med min bror och när de gick isär så kom vi närmare varandra och jag ser henne nu som en av mina bästa vänner, även om vi nu mera pga flytten bara träffas en eller två gånger om året. Och sist men inte minst M, en så genom go kille med världens största hjärta! Han finns där alltid och det kommer jag vara honom evigt tacksam för! Han träffar jag nu mera heller inte så ofta men vi pratar med varandra flera gånger i veckan en sann vän.
Ibland tar det lite tid att förstå hur bra vänner man är med någon eller hur lite vän man egentligen va.
När jag flyttade försvann väldigt många från ens liv, det är inte bara ens fel för jag va lika dålig på att höra av mig som de.
Tänkte berätta lite mer om de tankarna senare, idag eller imorgon. Men nu ska jag iväg och träffa en av det nya vännerna som kommit in i mitt liv efter flytten, en helt otrolig människa som jag kan säga att jag älskar otroligt mycket och hon har gjort/hjälpt mig mer än hon nog själv inser!
 
Ha en bra dag alla!
 
 

Konsert och byxshock.

Ni vet den där känslan man får när man precis börjat banta eller tänka lite mer nyttigt. Man känner sig så himla duktig och i sin lilla värld av blommor så tror man att man kommer ha gått ner halva sin vikt på en vecka och va i mål på två. Tjohoo så är livet fixat och klart! Hehehe. Nääääääää så funkar det ju inte, men vist hade det varit gött! Jag har haft en duktig vecka iaf. Gårdagen bestod dock av mindre pp än jag hade tänkt. Planen var ju att unna sig lite godis på kvällen men, håller ni i er nu, jag va inte sugen?! Vad är det som har hänt? Mitt lördagsmys bestod av 1 klubba. Snälla gode duuuuuuud låt det hålla i sig, förevigt!!!
 
Sen kommer det ju sånna där små hemska slag av verklighet när man är där i sin rosa lilla blomvärld där man faktiskt tror att man gått ner 20 kg över en natt och dessa kommer när man ska prova kläder!! Har under hela sommaren nog inte haft på mig mina jeans, ja kanske i början då men inte de senaste en och en halv månaden och DET va inte lite depprimerande att testa dem! =( Ett par jeans kan jag nu ha, det är någon elak jävel som gått in i MIN garderob och sytt in/krympt ALLA!!! Va fan?!?! Nä det gick inte ens att skoja bort det där....det va verkligen ett fint litet slag i mitt lilla förnekande ansikte. Vågen hade inte ljugit, kläderna säger det mesta. Fan.
 
Jag är iaf på rätt väg, och jag hoppas så att jag håller hela vägen denna gången, åh vad jag hoppas!!
 
Ska vi gå på de lite roligare nu då, gårdagens konsert. Roger Waters The Wall tour.
 
 
Den va en possetiv överraskning. En bra start men slutet va nog lite av ett fjasko, go out with a bang va inte ett uttryck han kände till. Hela showen startade med ett stort fyrverkeri och massa special effekter, riktigt cool! Väggen och bilderna/filmen på den va också ganska imponerande, kanske inte hela konserten igenom men under mer än halva. Väggen byggde de upp under första halvan av konserten. Slutet va som sagt lite snopet, jag/vi hade väntat oss massa fyrverkerier och sånt ja att han skulle avsluta whit a bang. Men så blev det inte. De vältde bara väggen, va väll lite coolt iaf men inte tillräckligt. Jag tyckte iaf att det va kul att få komma ut på nått nytt som jag aldrig gått på annars. Hoppas på flera sånna här upplevelser, en liten guldkant på tillvaron =)
 
Känns som livet börjar vända om lite igen, lite saker som fattas nu, får hoppas det håller i sig och att det andra kommer med tiden. Konstigt vad andra människor påverkar en. Om det så är possetivt eller neggativ. Men det kanske är bara för att jag själv är så osäker på mig själv som de gör det. Jag jobbar även påden biten!
 
 

Pizza heaven och konsert!

Fredagsmys på hög nivå igår. Först blev den en spontan sushi lunch med världens bästa dotter och hennes underbara kompis. Åh himmel så gott det är! Och så lite points! Me like!! =)
Sen på kvällen va det ju dags för den där pizzan jag så längtat efter, och den va precis lika god! Förstår inte varför jag inte tänkt på att ha banan och curry på hemmagjord pizza innan?! HUR kan jag ha missat den tanken?! Men nu är jag back on track! 7 pp för botten (1/4 del av paketet) och 2 pp för skinkan, 2 pp för light osten så 11pp för hela pizzan. Bananen är ju fri och mättar massor *tummen upp* Jag hade iof kebabsås på också, jag måste ha det! Så det blev väll ca 4 pp sås. MUMS!!!
Och kvällen avslutades med 50g Favorit mix = 6 pp
 
 
Satt och funderade igår kväll när jag åt chipsen att jag faktiskt inte varit så godis sugen denna veckan, vilket egentligen är helt jävla otroligt efter som jag är en så stor godis råtta. Kan det ha att göra med faste dagarna? Hm, ja egentligen spelar det ju ingen roll, bara hoppas att det fortsätter så! Skulle göra allt så himla mycket enklare.
 
Nu på morgonen testade jag en till ny sak. Ett recept jag hitta på instagram. Mosa en banan, vispa ett ägg och blanda ihop. Stek som små plättar (enklare att vända då) med lite smör ( mängd bestämmer du själv, beror på hur mycket pp du vill lägga på det. Jag va snål så det fastna lite...) I orginal receptet skulle man ha jordnötssmör i smeten men det hade inte jag. Jag hade ohoj choklad sås på pankakorna, men tänkte testa någon gång att blanda lite jordnötssmör med lite kvarg och ha till. Tyckte det lät hur gott som helst men det gjorde inte gubben. =P Men sen är ju inte han en sån gottegris som jag.
 
 
Det blev faktiskt helt okej och det mättade bra! Ägg 2pp, banan 0pp, smör 1 pp och 15g ohoj sås 1 pp så allt detta 4pp. Jag hade en kopp kaffe med mjölk till också, 1pp. Så min frukost kostade bara 5 pp idag! =)
 
Bilden tagen från : www.sonicabuse.com
 
Igår blev det bestämt att jag och gubben ska på konsert ikväll. Roger Water och hans The Wall turne. Kan ju inte på stå att det är någon jag lysnar på vanligtvis, jag kan nog ärligt talat inte säga att jag vet en enda låt som han har gjort. Men när gubben nämde Brick in the wall så trilla en polett ner, även om poletten va mycket liten =P Men det verkar som om showen kommer vara grymt bra (antar att det är för att kompensera upp för den mindre bra musiken =P Hehehe, men jag kan ju ha fel!)  Här har ni en länk till hans trailer =)
http://www.youtube.com/watch?v=ggkNk47HoLk
 
Ska bli kul att komma ur soffan lite iaf!
 
Nu får jag nog ta och ta tag i dagen. Får snart besök av dotterns pojkvän och hans föräldrar! Ska bli roligt! Fikat kommer bestå av en viktväktar vänlig marängsviss! Gottigottgott!
 
Pöss!

Foodporn!

Då ba sista dagen av denna veckans fasta över. Gårdagens kcal upptag kom upp till 350 kcal. Åter igen tyckte jag inte att det va så svårt. Men igår va det ändå lite extra enkelt då vi satt fyra timmar på en körskola =/ not so fun. Dottern ska börja övningsköra så va tvungen att gå på en handledarutbildning.
 
Precis innan jag skulle hoppa i säng gjorde dottern och hennes kompis en toast macka, och helvete vad det luktade gott!!! Så när jag la mig började magen kurra lite och sedan började jag tänka på morgondagens/kvällens middag, hemmagjord pizza och DET gjorde inte saken bättre! Mmmm, skinka, chamoinjoner, banan, curry och kebabsås! *Dregglar* Hahaha! Foodporn tankar!!
Kan säga att frukosten dagen efter va underbar.=) Massa mums!! Hahaha!
 
Kan raportera in också att min ischias har lättat upp ännu mer! Måste hjälpt att gnälla här i början av veckan! Hade jag vetat att det va det som krävdes så hade jag börjat skriva för länge sedan ;-) Hehehe. Det är ju inte bra men känner att det iaf har vänt! Tjohoo!! Kanske kan man börja hoppas på att klara av gymmet i höst iaf! Men jag kommer INTE våga gå på styrketräningsbiten igen. Jag kommer vänta tills jag gått ner bra mycket innan jag går på det igen så att ryggen har återhämtat sig ordentligt. Tyckte dock det va roligt att lyfta lite vikter. Men får väll ta det senare när det faktiskt kommer synas på kroppen, just nu är det nog 10 cm för mycket fett ivägen för att det ska synas ändå =P Har så mycket som ska bort men jag har ju lyckats förr så varför skulle jag inte lyckas nu?!
 
Det där med att ge upp, motivationen. Vist är det konstigt att det kan svaja så? Jag menar i ena stunden är man : Vist kommer jag klara detta, jag kommer inte äta godis flera gånger i veckan utan bara hålla mig till en dag, jag ska alltid väga min mat. Jag kommer må så bra, det ska bli så roligt att byta ner sig i stl på kläder. Och sen PANG så vänder det och då kommer det : Varför ska inte jag duga som jag är? Varför måste jag väga min jävla mat hela tiden och aldrig få ha "roligt" och baka och mysa med godis och mat?
Ibland undrar jag om jag är schizofren. Kan inte va så normalt att man pendlar så, eller? Kommer nog återgå till de ämnet flera gånger om.
 
Nu är det dags att ta tag i dagen. Hoppas ni får en bra fredag. <3
 

Gårdagens mat

 
NomNom =)
 
Piggelin och päronsplitt är jätte bra att ha hemma om suget sätter in för de är endast 1 pp st!
Snacksen fick jag tips av en blogg/instagram använadre, ska länka till hennes blogg sen. Det är gurka i skivor med 3% philladelfiaost på (lite lite) och sedan en liten skinkbit, va ju riktigt gott och dessa blev väll kanske max 1 pp! Bra att ta till om man vill sitta och plocka med nått =)
 
Mackan jag testa igår va okej, tror dock att jag ska testa med skinka istället för ägg för det blev en lite konstig konsestens ihop med avocadon. Annars var det gott med det rostade varma brödet.
Middagen bestod av ris och kyckling i Patak,s Tikka masala, det va första gången jag testade den och jag tyckte den var riktigt god! endast 3 pp per 1/4 burk.
 
För er som vill köra vv men inte vill betala för att vara med online och har en iphone (vet ej om den finns till android, om den finns skriv det gärna här så både jag och resten vet om det. Jag funderar nämligen på att byta mobil så vore bra att veta innan!) kan man ta hem denna appen WWCalculator. Där kan du räkna ut pp snabbt och enkelt och man kan även spara de redan uträknade sakerna så man har de kvar =)
 
Jag är sur fresten!! Jag har hittat en bit av himmelen (tror jag) och den finns inte i sverige!! VA FAN liksom!! Mailade dem och fråga NÄR den kommer hit. Håll i er nu, speciellt du Petra för du kommer dööö när du ser detta!!
 
 
Ben & Jerrys fast med frozen yoghurt! Jag vill ha! NU! Va ungefär 180 kcal i 1/4 del och endats runt 3% fett. Kanon! =) Nu är det bara att vänta in det...får se hur många år bara =/
 
Den som väntar på nått gott heter det ju......

The joys of parenthood

I natt fick jag mig en återblick i hur det är att vara småbarns förälder och jag saknar det inte =P
Min "lilla", ja så liten är han ju inte han har ju fyllt 13 men han är iaf minst/yngst i familjen. Han väckte mig vid tre tiden av att han inte kunde sova, det kändes konstigt och han skaka. Jag borde redan då förstått vad det handla om men nej då....suck....jag tar mer honom ut i köket iklädd endast mitt täcke om mig och ger honom en alvedon och ett glas vatten och orden det blir nog bättre strax nu. 30 sek senare står jag i ett hav av spya. Lyckades få tag i en bunke som står i diskhon och det mesta hamnade där i men även också på golvet, på skåpslukorna och på mitt täcke och mig. Jätte kul och mysigt, oooojaaaaaa.
 
Efter det lyckades iaf han somna om gott men en annan kunde ju inte somna för man låg och lysna efter honom. Sen blir det ju inte bättre av att man själv inte vill bli sjuk och ligger och inbillar sig massa dumma saker som att magen börjar kännas konstig. Tog iaf det gamla hedliga husmorskuren innan jag la mig, 10 vitpepparkorn. Och peppar peppar, än så länge har jag inget kännt och frukost har jag fått i mig också! =)
 
På tal om frukost, det va rätt gött att få äta nått ordentligt efter gårdagens del ett av två i 5:2 veckan. Men det va inte så illa som jag trodde med det där. Jag fick ju äta 500 kcal iaf och så här la jag upp dagens mål
2 koppar kaffe med 1 dl mjölk i varje = 80 kcal
1 liter osötad nyponsoppa = 150 kcal
2 * 100 g kvarg = 130 kcal
1 kopp viktväktarnas varma choklad = 40 kcal
1 riskaka = 38 kcal
1 nektarin = 52 kcal
 
Slutsumman 490 kcal
 
Drack givetvis en del vatten under dagen också.
Men tycker att det funkade riktigt bra och jag kan inte påstå att jag gick hungrig under några längre stunder =)
 
Idag ska jag testa ett recept på en macka jag såg på instagram, det är med avocado och stekt ägg på rostat bröd, ska bli intressant att se om det är nått gått. Tänkte jag skulle lägga upp bilder på min mat dag, så jag själv har koll på vad jag stoppar i mig, ett tips jag fick på en hemsida.
 
Så summan av mitt nya liv är att två dagar är avklarade, bara resten av livet kvar ;-)

Jag hoppas det kommer funka.

Nu är jag inte lite trött på den här skiten. Ryggjävel! *Morr* I januari började jag komma igång med min träning igen, gick kanon tills ryggen paja och den va helt förstörd i två månader. Och denna sommaren va planen att jag minsan skulle gå ner tio kilo tills jag började skolan igen, inte fan skulle jag gå upp 10 jävla kilo iaf, nä nu är det väll inte riktigt så illa men inte långt ifrån! Och det gick ju kanon bra...i början. Sprang tre gånger i veckan, hade till och med kommit upp i mina fem km och vad händer då?! Jo min jävla rygg pajar IGEN!! Denna gången var det ischias, grattis till mig.
 
Nu har jag haft några bra dagar, kunna sova några timmar på vänster sida. Även kunnat gå "bra" hemma, sitta i soffan mm. Tjohoo tänker jag va skönt, så åker man och handlar och bara av den lilla gå biten fick man svin ont igen! Va fan! NÄR ska jag kunna röra på mig som jag vill? BEHÖVER!! Är så trött på fetto känslan =/
 
Maten har iaf funkat bra. Tanken var att jag skulle börjat med dag ett av två av 5:2 men så hörde en go vänn av sig så jag följde med henne till Ikea för att kolla på lite snygga kök och då blev det så klart en liten köttbulle lunch. Mycket mysigt! Så det blev en vv dag istället. Jag räknar inte pp som man kanske ska, inte nu i början utan  jag kan måtten så jag kör lite på egen hand, tror att jag kommer äta mindre än jag igentligen ska men ska testa så här tills jag gått ner en del, sedan måste man ju dra åt hårdare och hårdare för att komma hela vägen ner till mål, jag kommer behöva mer kontroll på allt och då ska jag börja räkna mina pp slaviskt, precis som sist, men just nu kör jag på detta sättet. Jag hoppas det kommer funka.
 
// Jessi

En liten bit av min bakgrund.

En ny start. En ny start igen, en av många och säkert inte den sista (sa hon bittert).
Har under hela livet varit stor, alltid lite större än alla andra och lång på det, fast min längd vill jag inte klaga på för jag tycker verkligen om att vara lång.
 
När jag va 17 år så fick jag världens underbaraste tös, hon är det bästa som finns. Att bli mamma tidigt funkar kanske inte för alla men det funkade för mig. Och när jag blev 20 kom nästa underbara barn, denna gången en go liten kille full av energi.
Kombinationerna av två graviditeter och mina dåliga gener funkade dock inte så bra. Jävlar vad jag flög upp i vikt, blev stor som ett hus! Det sista jag vägde va ERROR. Det va iaf vad vågen sa till mig. Det sista jag faktiskt såg i nummer va 164 kg.
 
Det va i ERROR vevan som barnens pappa dog, min dåvarande man. Jag va då ensam kvar där med mina barn, stor som ett hus och ville inte gärna visa mig för andra, iaf inte visa mig så att barnen skulle bli retade för min skull. Jag va tvungen att göra nått så jag började köra viktväktarna, på distans så klart för jag vågade inte gå dit. Det kunde jag inte med. Det gick bra, riktigt bra. Det tog mig två år att gå ner till ca 85 kg och där trivdes jag bra.
 
Sedan kom livet i kapp igen och nya människor kom in i mitt liv, visa trevliga att ha där och nu mera saknade pga att livet ändras och går vidare, men också många mindre trevliga och inga man saknar eller önskar nått gott i livet alls. Jag träffade en ny kärlek, min nuvarande, som jag sedan också flyttade till. Flytten gick bra men det blev ändå en tuff period där alla skulle passa ihop och till slut bli en gemensam familj. Jag gick från mycket aktiv till i stort sätt stillasittande och ensam. Med ensam menar jag hemma, medans gubben och barn va i skolan. Jag satt framför datorn och spelade wow. Nu mera är jag student på heltid, läser till sjuksköterska. Allt känns bra även om jag är lite nervös över mitt yrkesval då det är en mycket tuff perjod i detta yrket nu men dåliga tider, löner och mycket dålig publisitet i media, men även här lever jag på hoppet om att det ska ha vänt tills jag är klar, två och ett halvt år kvar och mycket kan hinna hända.
 
Jag har alltid haft ett dåligt självförtroende men det blev ännu värre nu när kilona gick upp och det gjorde inte saken bättre. Jag var/är fast i den onda spiralen där man tröstäter, man äter för allt, tröst, glad, fira och som ett straff och då har man gått upp ännu mer och ens självförtroende är så djupt ner i skiten att man inte längre orkar bry sig. Och det är då/nu man behöver höra alla de där possetiva sakerna, det är nu man behöver känna sig älskad. Inte för att man kanske tror det i början, men om man får höra det eller känna det tillräckligt länge så kanske man kan börja tro det och till slut kanske kunna ändra på sina egna negativa tankar om sig själv till något bra igen. Så har ni nått bra att skriva eller några bra tipps och råd så skriv dem gärna men håll era negativa tankar för er själva för av den varan har jag så mycket egna av ändå. <3
 
Det kommer vara så ofantligt myket gnäll i denna bloggen, mycket ältande fram och tillbaka om samma skit hela tiden. Om hur jävla sugen jag är på allt eller hur jävla dålig jag är för att jag har stoppat i mig massa saker som jag inte borde gjort. Jag vill bara förvarna er på detta och be om ursäkt för det men jag tror att jag behöver ventilera ut all skit för att lyckas denna gången. Så håll ut eller sluta läs, vilket som nu kommer först.
 
Over and out // Jessi

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

jessiii.blogg.se

Varför ska allt vara så himla svårt? Har gått från fetto till smal och nu tillbaka till fet. Detta kommer vara ett ställe där jag kan ventilera ut allt jag tänker om min vikt och om livet. Det kommer handla om min eviga kamp mot dessa jävla kilon som jag lägger på mig så lätt. Att vilja så himla mycket räcker inte riktigt till. Men jag har hoppet kvar och jag hoppas det ska ta mig till mål, igen.... Kommer använda mig av viktväktarna och 5:2 metoden.

RSS 2.0